inleiding |reisverhaal | gastenboek | menu

 

gastenboek frankrijk

Heb je opmerkingen, vragen, suggesties, of wat te vertellen naar aanleiding van dit reisverhaal, gebruik dan onderstaand formulier om een berichtje te plaatsen. De velden 'naam' en 'bericht' zijn verplicht.


Naam:

 

E-mail adres:

 

Bericht:

 

    

Dit gastenboek bevat 33 berichten.

Naam: Els

maandag, 16 januari 2012

Wij willen eind juli/begin augustus een paar dagen op Ile de Re verblijven als we op de bonnefooi naar Frankrijk gaan (van Normandie naar beneden). Is het wel mogelijk om op Ile de Re een plaats op een rustige camping te vinden voor een tent met 2 personen zonder te reserveren? Overal lees ik dat reserveren nodig is, maar ik hou er niet zo van. Ik hoor het graag.

Groetjes,
Els


Naam: LIES

woensdag, 17 juni 2009


goeidag

we zijn twee oudere met en hond en we willen graag naar ille de re of
l orion kent iemand en rustige camping met en leker restaurantje in de buurt we willen graag wat toeren en wat lezen eens leker gaan eten en zo wie heeft wat tips voor ons

zo oud zijn we nu ook niet ong 70 jaar

groetjes en alvast bedankt HUGO enLIES


Naam: Tine

zaterdag, 16 mei 2009

Zijn de fietspaden op Ile de Re ook toegankelijk voor wandelaars (met buggy) of exclusief voor fietsers? Ons kindje is te jong om al mee te nemen op de fiets, vandaar.

Hartelijk dank voor een antwoordje.


Naam: kelly van der werff

zaterdag, 04 april 2009

hallo, meneer Meerveld.

Hoe gaat het met u? met mij gaat alles goed.
Ik zit nu in mijn vierde jaar op de school het Slatink. Ik kwam toevallig bij u naam omdat ik een andere Pleun zocht, en toen dacht ik ook aan u. Ik hoop dat u dit leest en nog weet wie ik ben. Want u heeft mij les gegeven op de Keurkamp in het eerste of tweede jaar.

groetjes Kelly van der Werff


Naam: Sebregts Ingrid

dinsdag, 17 juni 2008

Kan iemand me vertellen hoeveel ik aan tol moet betalen wnn ik vertrek vanuit Belgïe, via Duitsland, Oostenrijk zo naar Kroatïe (Split)??


Naam: marleen

vrijdag, 16 mei 2008

wij vertrekken donderdag a.s. richting ile de ré.....ik las al op verschillende sites dat er 30 € tol voor de brug moet betaald worden.....is dit telkens je er over rijdt, of éénmalig gedurende een periode???we willen ook nog noirmoutier e.d. bezoeken


alvast bedankt


Naam: Maddy Kikstra

maandag, 11 februari 2008

Wat een leuk verhaal over deze streek van Frankrijk. Wij zijn vorig jaar op Ile de Ré geweest en dat is echt een uniek paradijsje. Prachtige stranden en leuke autenthieke havenplaatsjes. Vooral de stranden bij Le Bois Plage zijn geweldig. Wij hadden een huisje in Le Bois via Realux. Vlak bij het strand en het dorp. Vooral ideaal met kinderen. We hebben ook veel gefietst, er zijn zoveel leuke dorpjes te bezichtigen. Er zijn ook veel goede restaurants op het eiland! Het eiland is zeker de moeite waard en wij gaan er vast nog eens naar toe.


Naam: Delrue Caroline

vrijdag, 04 januari 2008

hallo,

ik ben zeer blij jullie reisverhaal gelezen te hebben. Het is een goede hulp. Wij willen in de zomerperiode van 2008 naar Frankrijk maar we weten er eigenlijk heel weinig van, laat staan naar welke streek.
We zijn geen strandliggers maar willen wel een combinatie van lekker luieren, lekker eten en toch wat cultuur en sfeer opsnuiven. Dit lijkt wel iets!

groetjes,
Caroline


Naam: esther

donderdag, 19 juli 2007

hallo,
leuk reisverhaal ,zijn achter in de veertig en gaan voor de eerste maal met auto op vakantie en hebben geboekt in la rochelle
gaan zeker de eilanden ook eens bezoeken
bedankt


Naam: Sandra

donderdag, 12 juli 2007

Hallo,

Leuk om te lezen. Wij gaan maandag naar Couhe, vlak onder Poitiers. We gaan zeker naar Futuroscoop ik was ook bang voor het taalprobleem maar dat is dus niet terecht. En we gaan zeker Poitiers bezoeken naar aanleiding van jullie reisverhaal. Bedankt!

Groetjes Sandra


Naam: anne

vrijdag, 06 juli 2007

leuk om te lezen! goede tips ook, op naar ile de ré! dank jullie


Naam: Christoph Flokman

woensdag, 20 juni 2007

Ik heb zonet Uw reisverhaal gelezen en ook afgedrukt.Daar wij deze zomer ook naar die streek op reis gaan zal dit waarschijnlijk voor ons een goede gids zijn.Doch heb ik nog een vraagje.In de boekhandel heb ik een " michelin gids " van de streek gekocht , jammer maar deze is enkel in het frans verkrijgbaar.Weten jullie soms of er andere reisgidsen , weliswaar in het nederlands , bestaan en waar ik deze kan kopen ?
Intussen gaat ook mijn zoektocht verder ....

Alvast dank bij voorbaat


Naam: De Geest Martine

dinsdag, 15 mei 2007

Hoi,
K heb stiekem jullie verhaal geprint....
Mijn zomervakantie op Ile D'Oléron is geboekt....ik was op zoek naar enige info omtrent bezienswaardigheden in de streek... vond zo jullie verhaal....ga het eens op mijn gemak lezen en hoop er iets te kunnen van opsteken om mijn verblijf aldaar even aangenaam te maken

Groetjes
Tine


Naam: A. van 't Hoofd

donderdag, 03 mei 2007

Hallo allemaal,

misschien gaan wij (ouders + 2 kinderen van 13 en 16) op vakantie naar Ile d'Oléron. Ik heb een paar vragen:
- zijn de stranden mooi?
- klopt het dat het er stinkt en vies is (aan oostkust + tolbrug)?
- is er wat op het eiland te doen?
Alvast bedankt!


Naam: D.Jolink.

zaterdag, 03 maart 2007

Wij zijn 12 keer op Ile de Re geweest,samen met onze kinderen.
De zee is er niet zo gevaarlijk omdat er geen hoge golven zijn.
Het strand loopt heel langzaam af, en bij eb kun je wel 50 meter het water in lopen. De kinderen kunnen op het strand prachtige schelpen
vinden,en je kunt bij laag water tussen de oesterbanken door lopen.
Ook is het hier heel mooi om te surfen.
Dit is aan de west kant van het eiland.
Camping Le Ocean La Couarde. Mooie camping met een mooi
zwembad.
Tenslotte:Een van onze kinderen gaat na jaren weer naar Ile de Re,
nu met onze kleinkinderen.
Nog vragen? zie @mail adres. Groeten D Jolink.


Naam: henny

vrijdag, 02 maart 2007

Hallo mensen

Een leuk verhaal,Op een aantal van de plaatsen zijn we zelf ook geweest of er in de buurt ,een stukje herkenning dus .Wat mij vooral aansprak was het dagje Futuroscoop.Op weg naar ons vakantiehus in Les Landes komen we er altijd langs en zeggen we steeds tegen elkaar " hier gaan we ook nog eens naartoe"Ik ben echter steeds bang geweest dat het zou tegenvallen ,vooral met de taal.Ik spreek wel wat frans ,maar verstaan is toch nog moeilijk Ik heb nog wel een vraag er over Is het ook een beetje toegankelijk voor minder valide ??en dus rolstoevriendelijk

Met vriendelijke groet

Henny www.fransbouwen.nl


Naam: kris van aert

zaterdag, 03 februari 2007

Wij plannen dit jaar een tripje naar de Franse Atlantische kust, aan jullie informatie hebben we dus heel wat! Bedankt!


Naam: Carmen

woensdag, 31 januari 2007

Heel leuk om jullie verhaal te lezen. Ik ben mij aan het orienteren waar wij deze zomer heen zullen gaan op vakantie. Vorig jaar zijn we naar de Languedoc geweest.
Kun je iets vertellen over de omgeving. Is het groen met veel kleine dorpjes en gezellige (brocante)marktjes?

Ook heb ik gehoord dat deze kust juist geschikt is voor surfers en vraag ik mij af of het zwemmen in die hoge golven wel te doen is (vooral voor kinderen). Wellicht kun je daar ook iets over zeggen.

Als laatst heb ik nog 1 vraag. Het lijkt me leuk om meerdere reisverhalen over Frankrijk te lezen maar weet niet goed waar ik die kan vinden. Jij enig idee?

Nogmaals, heel leuk om jullie verhaal te lezen.
groetjes


Naam: brenda

maandag, 24 juli 2006

Beste mensen,

wat een leuk reisverhaal om te lezen. Wij vertrekken as woensdag naar La Rochelle en gaan ook naar Poitiers en Le futuroscope. Interessant om er al wat van te lezen!!

Groetjes,
Brenda.


Naam: liliane

woensdag, 12 juli 2006

beste,

wij willen op vakantie gaan in Poitiers,
ook zouden we graag fietsen willen huren bij Poitiers en I'le re , La rochelle en Rayon
weet jij ergens waar je fietsen kunt huren ?

als je nog suggesties hebt voor deze streek hoor ik het graag , wat de moeite is voor te zien

voor jullie ook nog een fijne vakantie

mvg
liliane


Naam: fam. de kok

zondag, 26 maart 2006

wij gaan naar ile de re (camping ocean) vanaf 15 juli tot 29 juli.
hebben jullie nog adviesen en / of tips.
We gaan met dochter van 15 jaar.


Naam: Yves Robbens

dinsdag, 03 januari 2006

Vonden jullie deze vakantie te doen met 2 kleine kinderen (3 en 1 jaar)? En hoe was het weer in deze periode?
Alvast bedankt voor jullie antwoord.
Yves


Reactie:
We hebben er geen ervaring mee, maar ik denk dat zo'n vakantie prima te doen is met twee kleine kinderen. En qua weer zit je wel goed. Dankzij een warme golfstroom is dit de zonnigste streek van de Atlantische westkust met statistisch gezien de meeste zonne-uren per jaar (zo'n 2250 uur). Bovendien is het een stuk dichter bij Nederland/België dan de zuidkust van Frankrijk en dat lijkt me wel fijn met kleine kinderen in de auto. Toen wij gingen, eind augustus, hadden we nog heerlijk strandweer. Veel campings grenzen aan het strand, dus je hoeft niet ver te lopen met de kleintjes en je kunt nog eens op en neer voor vergeten spullen.


Naam: Ton Faase

maandag, 14 november 2005

Wij willen graag een product uitbrengen met afbeeldingen van Franse vuurtorens. Mogen we jullie afbeelding van Les Baleines gebruiken en eventueel nog andere vuurtorens? Graag reactie per mail of tel 036-5300584 of 06-53420297.


Naam: Mieke Bos

zondag, 28 augustus 2005

Mooi eiland ile d'Oleron! Wij zijn er deze zomer (2005) geweest en hebben alle plaatsten bezocht en uiteraard (kids van 12 en 14) veel aan het strand gezeten en gesurfd op de hoge golven aan de zuidkust.

Wij hebben wel een boottocht gemaakt rondom Fort Boyard. Het was zeker de moeite waard! Vanuit St. Denis, in het noorden van het eiland, duurt de tocht 2 uur. Gezien het tijdstip 22 augustus, 17.15 tot 19.15 uur, was de lichtval erg mooi!

Het is leuk daarom jullie reisverhaal te lezen met veel herkenbaars.

Hartelijke groeten,
Mieke


Naam: Ad

dinsdag, 26 juli 2005

Top-eiland!! Ben d'r zelf ook geweest deze vakantie. Ben wezen liften uit Groningen en kwam hier toevallig. Super!! wrom heet die walvis-toren de walvis-toren? Groete, Ad


Naam: diana jansen

vrijdag, 22 juli 2005

hoi
leuke verhalen we zijn zelf 18 jaar geleden geweest
nu willen we nog een keer maar moet je boeken van tevoren toen hebben we het niet gedaan maar nu hebben we een kindje
groetjes diana


Naam: Arjan van den Bos

dinsdag, 21 juni 2005

Het was een heel leuk verhaal om te lezen. En als ik het allemaal mag geloven heb ik dit jaar een goede bestemming geboekt want wij zullen in juli 3 weken vertoeven op het eiland ile d'oleron. Zal jullie verslag zeker meenemen om jullie bezichtigingen eens na te zien.

met vriendelijke groeten,
Arjan van den Bos


Naam: Pleun Meerveld

vrijdag, 10 juni 2005

Wat leuk zeg om jullie verhaal te lezen!
Ik heb het uitgeprint en misschien dat we het zelfde gaan doen.

Wilden vorig jaar al die kant op, en zijn uiteindelijk in kroatie beland. Maar deze zomer willen we het zeker gaan doen. Lekker makkelijk dat de reis al eens gedaan is door jullie. We zullen zien of wij net zo enthousiast zijn.

Wij houden van zon zee en cultuur en dan is het is het zeker de moeite waard als ik alles zo lees...

Groetjes
Pleun meerveld


Naam: Verbiest Van Springel

woensdag, 08 juni 2005

wij zijn in de maand mei 2 weken op het eiland ille d'oleron geweest met caravan. wij hebben zeer goede camping gevonden Les Huttes gelegen aan saint denis, en hebben het zeer goed gehad. De camping was 2 sterren maar het was zeer goed verzorgt, de plaatsen waren ruim en het sanitair ook. Het is daar zeer goed om te fietsen,en rustig. Er is ook een zwembad aanwezig op de camping.


Naam: edith keijzer

zondag, 22 mei 2005

wij zijn vorig jaar 2 weken op vakantie geweest (met 2 volwassenen en 3 kinderen) op het eiland Ile de Re en hebben het er reuze naar ons zin gehad. Wij zijn van plan dit jaar naar Oleron te gaan, is het vergelijkbaar met Ile de Re of is het heel anders, en weten jullie een gezellige camping op dit eiland voor ons? alvast bedankt.


Reactie:
Wij hebben beide eilanden in één vakantie gedaan en allebei zijn ons goed bevallen. Ile d'Oléron is een stuk groter, waardoor er meer te doen is en meer te bekijken is dan op Ile de Ré. De stranden en het natuurschoon zijn vergelijkbaar.

De enige camping waarop we op Ile d'Oléron gestaan hebben, is camping L'Océan in Dolus en dat was wat ons betreft een goede camping. Het strand ligt lekker dichtbij aan de overkant van de weg. Het is wel een drukke weg, dus oppassen met de kinderen. Of de camping verder leuk is voor kinderen weet ik eigenlijk niet, want daar hebben we niet opgelet. Er was volgens mij wel een speelruimte binnen met tafeltennis ofzo. De camping heeft in ieder geval geen zwembad.


Naam: Theo Gieles

maandag, 16 mei 2005

Leonie, Leuk verhaal, wij gaan binnenkort voor enkele weken naar Ile d'Oléron met de caravan. We hebben ons oog laten vallen op camping Les Tamaris bij het dorpje La Cotinière. Zegt je dat wat of heb je een andere goede camping in gedachten voor de periode van 4 weken?? Bij voorbaat bedankt.


Reactie:
De camping die jij noemt, ken ik niet. Wij hebben op camping L'Océan in Dolus gestaan, ook in de buurt van La Cotinière. Wat ons betreft een goede camping. Het sanitairgebouw was schoon en de staanplaatsen ruim en redelijk gescheiden van elkaar door haagjes. Het strand ligt aan de overkant van de weg, dus lekker dicht bij. Het was onze eerste vakantie op Ile d'Oléron en de enige camping waarop we daar gestaan hebben (vier nachten maar), dus veel 'referentie materiaal' hebben we niet.


Naam: Jan Kluijt

zondag, 10 april 2005

Leuk om te lezen, ik ben weer een uurtje verder in mijn nachtdienst. Bedankt!


Naam: Petra

zondag, 13 februari 2005

Hallo reiziger,
Zojuist met veel plezier jullie reisverhaal over Frankrijk gelezen. Mijn vraag is de volgende: wij hebben onlangs een vakantie naar Couarde sur Mer geboekt en nu vernam ik dat de 3 km-brug van La Rochelle naar Ile de Ré een tolbrug blijkt te zijn. Graag zou ik willen weten hoeveel tol er betaald moet worden of waar ik daarover informatie kan vinden. Alvast hartelijk dank voor de reactie en met vriendelijke groet, Petra


Reactie:
De brug tussen La Rochelle en Ile de Ré is inderdaad een tolbrug. De tarieven voor 2005 kan ik niet vinden, maar in 2004 kostte een enkele rit in het zomerseizoen € 16,50 (personenauto, evt met lichte aanhanger) of € 27,- (personenauto met caravan). In het winterseizien zijn de tarieven een flink stuk lager. Meer prijs- en algemene informatie over de brug van Ile de Ré kun je op deze pagina van de officiële site van Ile de Ré vinden (Engels- en Franstalig). De tarieven voor 2005 zullen binnenkort wel op die site gepubliceerd worden.

Veel plezier tijdens je vakantie in Frankrijk!
Groeten, Leonie