inleiding | reisverhaal | gastenboek | menu

 

zomervakantie frankrijk 2003

Frankrijk

Dit jaar zijn we naar Frankrijk op vakantie geweest. Daar waren we allebei al lang niet meer geweest... voor een zomervakantie dan wel te verstaan.

Frankrijk als vakantieland is heerlijk. Genoeg te doen en te zien, voorbereiding niet nodig :-) We hadden ook pas op het laatste moment besloten naar Frankrijk te gaan. Twee weekjes naar de regio Poitou-Charentes. Dit gebied aan de Atlantische kust is ook eind augustus nog redelijk zon-zeker en in ieder geval een stuk dichter bij dan de Middellandse Zee.

We hebben voor vertrek nog wel snel het boekje "Franse Atlantische Kust" van de ANWB Gouden Serie gekocht, zodat we de mooie en interessante plekjes kunnen opzoeken. Verder hebben we uiteraard een gedetaileerde wegenkaart gekocht van het gebied. Voor het eerste gedeelte van de reis door Nederland, België en Frankrijk heen, hebben we de gratis routekaarten van de ANWB gebruikt.Frankrijk (officieel République Française) heeft een totale oppervlakte van 543.965 km2 en het is daarmee qua oppervlakte een van de grootste landen van Europa.

Tussen het Loiregebied en Bordeaux ligt de regio Poitou-Charentes bestaande uit de vier departementen Vienne met de regionale hoofdstad Poitiers, Charentes, Charentes-Maritimes en Deux-Sèvres. Dankzij een warme golfstroom is dit de zonnigste streek van de Atlantische westkust met statistisch gezien de meeste zonne-uren per jaar (zo'n 2250 uur). Poitou Charentes heeft lange zandstranden, een uitgestrekt moerasgebied en op cultureel gebied bezit de streek prachtige Romaanse overblijfselen. Veel toeristen worden ook naar deze streek getrokken door de schitterende eilandjes vlak voor de kust zoals Ile de Ré en Ile d'Oléron.

Meer info: Frankrijk op landenweb.nl (Nederlands)Onderstaande tabel geeft aan wat we uiteindelijk op welke dag gedaan hebben. Gebruik de links om direct naar een bepaalde dag te springen, of gebruik de knop 'reisverhaal' boven aan de pagina om bij de eerste dag te beginnen.

week 1

zaterdag 23 augustus

vertrek per auto

zondag 24 augustus

aankomst op Ile de Ré, Phare des Baleines, Loix, naar het strand

maandag 25 augustus

Ile de Ré, fietstocht, La Flotte, Saint Martin

dinsdag 26 augustus

vertrek van Ile de Ré, aankomst op Ile d'Oléron, Cotinière

woensdag 27 augustus

naar het strand, lekker luieren en lezen

donderdag 28 augustus

Le Chateau, de citadel, Saint Pierre

vrijdag 29 augustus

Fort Boyard, mooie autoroute, Phare de Chassiron


week 2

zaterdag 30 augustus

vertrek Ile d'Oléron

zondag 31 augustus

La Rochelle, Grosse Horloge, Tour Saint-Nicolas, Tour de la Chaîne, Tour de la Lanterne, Place Cacaud, aquarium van La Rochelle

maandag 1 september

rijden richting Poitiers, luieren, zwemmen, lezen

dinsdag 2 september

Le Futuroscope

woensdag 3 september

luieren, zwemmen, lezen

donderdag 4 september

Poitiers, Notre-Dame-la-Grande, stadswandeling

vrijdag 5 september

vertrek naar Fours-en-Vexin (richting thuis)

zaterdag 6 september

uitslapen, vervolg terugweg, aankomst thuis